Slide3

Servicii

Psihoterapie integrativă pentru copii și adulți
Psihoterapia integrativă este considerată una dintre cele mai moderne abordări dintre multitudinea de școli de psihoterapie existente. Viziunea amplă a acestei școli, pornește de la perspectiva sistemică a fiinţei umane, de la conceptul corp-minte-spirit, cu toate elementele sale integrate armonios.
Orientarea integrativă are ca bază  înţelegerea unitară a complexităţii fiinţei umane, în ansamblul manifestărilor sale, astfel realizându-se o terapie adaptată fiecărui client în parte, respectând unicitatea persoanei.
Psihoterapia poate fi o poartă către suflet. Procesul terapeutic presupune relația reciprocă ce se stabilește între client și terapeut, scopul acestui proces fiind acela de a explora modul în care sunt percepute experiențele din viață  definite ca dificile sau problematice, pentru a putea ajunge la stare generală mai bună din punct de vedere psihologic.

Beneficii ale  psihoterapiei integrative:

  • Ia în considerare și unește punctele de vedere ale terapiilor centrate pe funcționarea umană: psihanalitice, psihodinamice, gestaltiste, experiențiale, tranzacționale, psihosomatice, etc.
  • Prezintă flexibilitate și originalitate, fără a reduce standardele de calitate, prin posibilitatea alegerii tehnicilor potrivite atât clientului, cât și terapeutului.
  • Afirmă valoarea intrinsecă a fiecărui individ, unicitatea sa și folosește acest element în relația terapeutică creată în cadrul intervenției terapeutice.
  • Integrarea este personalizată fiecărui client în parte, fiind posibil de a crea un mod de abordare terapeutic, specific fiecărui client în parte, respectându-i unicitatea.
  • Prezintă viziune holistică; plecând de la viziunea sistemică a ființei umane, psihoterapia integrativă abordează înțelegerea unitară corp-minte-suflet.

Psihoterapia integrativă nu reprezintă neaparat un nou model de terapie, ci mai degrabă o alegere individuală făcută de terapeut cu privire la abordarea care funcționează cel mai bine pentru el și pentru clientul său și pentru care are o justificare teoretică.

Programe pentru dezvoltare personală
Sunt momente în care fiecare din noi simte nevoia de încurajare, când are nevoie de susținere pentru a-și valorifica propriul potențial, sau a primi ghidare pentru a-și urma visele.
Știm foarte clar că oamenii sunt diferiți, mai ales din punct de vedere al experiențelor trăite, așa că vom lua în considerare în permanență acest aspect, elaborând programe care să se potrivească direcțiilor sugerate de clienții noștri. Suntem atenți și deschiși, astfel încât programele propuse să răspundă nevoilor, să fie flexibile și accesibile tuturor.

Modalități de organizare
Ateliere/Workshop-uri
Vă propunem ateliere cu subiecte și moduri de desfășurare diverse, cum ar fi:
   - ateliere de dezvoltare personală cu obiective terapeutice, atât pentru adulți cât și pentru copii
   - ateliere de creație, aducând în prim plan mandalele, dar și alte elemente de art-terapie
   - desen, pictură sau handmade
   - workshop-uri sau seminarii pe subiecte de interes legate de psihologie umană, dar și alte domenii ca istorie, astrologie sau spiritualitate.

Consultatii individuale
Prin întâlnirile unu-la-unu, suntem ghizi și suport pentru clienții care doresc să depășească provocările personale și să ducă o viață armonioasă și sănătoasă. În timp ce oferim un mediu de empatie și de acceptare, facilităm eforturile clienților de a privi în interior și de a înțelege cu ce obstacole se pot confrunta. Prin îndrumarea și sprijinul nostru, clienții identifică modele de comportament sau gânduri care interferează cu relațiile lor și cu experiența lor în viața de zi cu zi. Ajutăm la modificarea acestor modele astfel încât clienții noștri să găsească mai multă satisfacție și bucurie în viața lor.

Grupuri suport
Adesea, întâlnirea cu alte persoane care împărtășesc o experiență similară, reprezintă o cale mai facilă pentru o discuție cu un terapeut. A face parte dintr-un grup de suport, poate ajuta la aducerea unor noi înțelesuri și dobândirea de abilități sau îmbunătățirea celor deja existente. La orice vârstă, indivizii pot învăța cunoștințe noi prin împărtășirea și discuția cu colegii. Grupurile durează între 4 și 15 săptămâni, în funcție de temă sau obiectiv.
De ce activitățile de grup aduc schimbări profunde?
Deoarece în fiecare grup, găsim aspecte din noi înșine în toți ceilalți, aspecte ce ne dezvăluie ceva despre persoana noastră, despre cine suntem noi. Grupurile închise oferă starea de securitate de care are nevoie fiecare participant în parte, suportul și întărirea faptului că nu e singur în demersul său.
Fiți încredințați că fiecare persoană poartă în ea nu doar propria esență, ci poartă în același timp și reflexia fiecărei persoane din grup. Atunci când aceste lucruri vin împreună, procesul de conștientizare și vindecare devine mai puternic și mai rapid.

 

Adaugă comentariu nou